Over-Betuwe Lingewaard

Open Tuinavonden juni 2024

Woensdagavonden in juni van 17.00 tot 21.00 uur

Woensdagavond 5 juni, 17.00 tot 21.00 uur

De tuin van Alies ten Have en Leon Boeijen, Platenmakersstraat 4, 6661 HL Elst. Het huis achteraan het pad.

Aan de rand van Elst ligt deze grote tuin met een geweldig uitzicht over de landerijen. In de tuin vind je grote borders met vaste planten en grassen, maar ook heesterborders waardoor fraaie doorkijken naar het omringende landschap zijn ontstaan. Er zijn verschillende soorten nog jonge bomen, waaronder een meerstammige Ginkgo biloba. Inmiddels is er ook een moestuin aangelegd. Deze tuin is nog jong en dus nog volop in ontwikkeling maar zeer de moeite waard om te bezoeken.

De tuin van Loes en Rob Oostdam, Rijksweg Zuid 74, 6662 KG Elst - tuiningang naast Greveslag 51

Deze onder architectuur aangelegde tuin heeft een bijzondere vijver met 3 verdiepingen, er is rekening gehouden met het grondniveau van de Rijksweg. Vanuit het prieel krijg je een goed beeld van deze niveaus. Ook kunst van met name keramiek en beelden horen bij de sfeer van deze tuin. Er zijn meerdere zitjes om te genieten van de prachtige borders met vaste planten, grassen, heesters en veel rozen.

 

Woensdagavond 12 juni, 17.00 tot 21.00 uur

De tuin van André van Proosdij en Allan Krijgshout, Peperstraat 66, 6678 AN Oosterhout.

Deze landelijk gelegen grote tuin is nog volop in ontwikkeling maar al zeer de moeite waard om te bekijken en inspiratie op te doen. Er zijn verschillende sferen in deze tuin zoals een bos(stinzen-)tuin, een heesterrand, een zonneheuvel met droogteminnende planten, een boomgaard en een mooie oude kas. In deze tuin is een enorme biodiversiteit dus een paradijs voor plant en dier.

De tuin van Mariel de Vries, Peperstraat 37, 6678 AL Oosterhout

(onder voorbehoud: volg onze nieuwsbrief)

Rondom een bijzondere Noorse villa ligt een grote parkachtige tuin. Er zijn sfeervolle terrassen een prachtige vijver met fontein en weelderige borders met vaste planten en heesters. In de tuin zijn veel mooie bomen. Enkele jaren geleden zijn er nog plukborders aangelegd.

 

*-*-*

LET OP:

Helaas kan de open tuinavond bij Marijke en Aloys Kummeling, Peperstraat  54a, 6678 AN Oosterhout toch niet doorgaan.

*-*-*

 

Woensdagavond 19 juni, 17.00 tot 21.00 uur

De tuin van dhr. en mevr. Rossen, Rijndijk 73, 6686 MC Doornenburg

Het is heerlijk om door deze landelijk, mooi aan een waterpartij gelegen, tuin te dwalen. De tuin ligt rondom een sfeervolle witte boerderij. Er zijn fraaie borders met vaste planten en rozen. Vanaf de vlonder kun je genieten van de waterpartij maar is het zicht op de tuin ook prachtig. Er is een flinke moestuin en er staan meerdere fruitbomen in de tuin.

 

Woensdagavond 26 juni, 17.00 tot 21.00 uur

De tuin van Marie-José Ebbing en Ted Buis, Magdalena 44, 6671 CR Zetten

We zijn welkom in deze heerlijke ruime tuin bij een romantisch huis in Zetten, in de sfeervolle groene wijk ‘Woondomein aan de Linge’. Deze tuin heeft borders op kleur met vaste planten zoals verschillende kleuren pimpernel, Baptisia ‘White Smoke’ en bijzondere Salvia’s, grassen en één-jarigen. In de tuin staan 2 oude kersenbomen, een fraaie Cornus en Liquidambar.

De tuin van dhr. Blom, A. Nieboerplein 1, 6671 ZJ Zetten

Een prachtige kleine tuin rondom een bungalow. In deze tuin is een enorme variëteit aan vaste planten, grassen en heesters. Soms zelfs hele bijzondere soorten. Dit is een tuin van een zeer bevlogen tuinier en heel erg de moeite waard om te gaan bekijken.

De tuin van Nicola en Johan Hommerson, Horstweg 1A, 6669 DT Dodewaard (bij Wely)

Nicola en Johan hebben een natuurlijke leef- en pluktuin met hoogstambomen en kippen. Er zijn heerlijke bloemen(pluk) borders. Dus er valt veel te bekijken.

De tuin van Anny en Stefan Jansen, Kerkstraat 16, 6673 BN Andelst

Deze tuin is een zeer moderne tuin met strakke lijnen, verhoogde borders met fraaie beplanting. In de tuin staan ook zeer fraaie meerstammige Parottiabomen. Laat u verrassen!