Over-Betuwe Lingewaard

Wat een heerlijke ochtend!

Op de laatste zaterdagochtend van augustus werden we ontvangen in Nieuw Robbekampen. We hadden een flinke groep belangstellenden verzameld, fijn!

Het was een prachtige zonnige dag en dus heerlijk om met eigenaar Jan door deze grote boeiende tuin te lopen. Jan is een voormalige boomkweker en dat was in de tuin ook goed te zien. Nadat we eerst onder een lange berceau met peren en aan weerszijden wolken van pluimhortensia’s de tuin betraden, barstte Jan los met zijn verhalen en deskundigheid.  Wat een enorme variatie aan boomsoorten en heesters. Echte bijzondere exemplaren als de Paw Paw boom, een pindakaasboom, een prachtige mediterrane Lagerstroemia, maar ook verschillende fruitbomen. Verder waren borders gevuld met grote groepen kleurige vaste planten.

In de tuin lagen meerdere natuurlijk ogende vijvers die door kleine kunstmatige slootjes verbonden waren. Hier en daar een grapje van hout’kunst’ maar dat maakt de tuin ook persoonlijk.

Aan het einde van de rondleiding waren we eigenlijk nog niet verzadigd en vroegen we ons af hoe de tuin er in mei uit zou zien. Wel, dat kunnen we gaan bekijken op zaterdag 30 mei 2020 want inmiddels hebben we met Jan al een afspraak gemaakt. Weer van 10 tot 12 uur worden we ontvangen in tuin Nieuw Robbekampen. Zet het maar vast in je agenda!