Terugblik open tuinen 2018

Zaterdag 23 juni waren er weer een aantal leden van onze afdeling die hun tuin opengesteld hebben.

In Lingewaard werd landgoed Poeldijk druk bezocht, extra was hier de prachtige kunstexpositie in de tuin. Poelwijk is een groot landgoed dichtbij de dijk in Gendt. Hier wordt getuinierd volgens de principes van de Perma cultuur, dat geeft het landgoed een natuurlijke uitstraling.

Ook dit jaar was de Minkhof in Bemmel weer open. Een trouwe deelnemer aan onze Open tuinendag. Ook daar is altijd weer veel te zien, de bloementuin maar ook de grote prachtige moestuin  en de vele voorwerpen van hout die hier gemaakt worden.

Dit jaar was ook de tuin open van de familie Willemsen uit Huissen. Een grote tuin  met een enorme verzameling van bijzondere bomen en heesters. Waaronder een Cornus ‘Variegata’ en een Euonymus alatus beiden al 40 jaar oud. Maar ook Ginko’s en de bijzondere Paw Paw boom en een sfeervolle grassentuin.

In Elst was de tuin van de familie Oostdam ook dit jaar weer te bewonderen. Er waren de nodige veranderingen geweest in 2017 dus deze fraaie bloementuin waaronder heel veel rozen, werd ook weer goed bezocht.

Op de Wuurde was de tuin van de familie Brunekreeft te bewonderen. Meerdere malen die dag werd gezegd dat de tuin zo’n prettige besloten sfeer had. Dit werd vooral ervaren door de fraaie bomen  die  een boeiend ‘dak’ boven de tuin vormen. Verder waren ook hier weer veel verschillende vaste planten en heesters te bekijken.

Boomkwekerij MABO had ook  dit jaar weer de deuren opengezet voor onze leden. Die kregen vervolgens een fijne persoonlijke en boeiende rondleiding over de kwekerij.

In Zetten zet meneer Blom al jaren de ‘tuinpoort’ open om onze leden te ontvangen en zijn prachtige tuin met veel bijzondere planten te laten zien en naar zijn enthousiaste uitleg te luisteren.

Hartelijk dank weer alle tuineigenaren voor jullie gastvrijheid  !!