Activiteiten & Actueel

terugblik tuinreis 2018

Een terugblik op onze tuinreis naar Brabant.

Vrijdag 31 augustus zijn we weer met een volle bus op pad gegaan om mooie tuinen te bekijken in Brabant. Na wat extra ‘omzwervingen’ kwamen we tegen 10 uur aan in Lierop bij de prachtige tuin van de familie Kuppen, ‘de Winkelgaard’.  De koffie en een verrukkelijke  taart stond al voor ons klaar. Deze grote tuin met prachtige borders, een hele grote vijver en een fraaie moestuin is ook nog te bekijken op vrijdag  21 september in het programma Binnenste Buiten.

Na deze inspirerende tuin zijn we naar kwekerij Muijderman in Veldhoven gegaan. Een geheel duurzaam en biologische kwekerij met een prachtig assortiment aan planten. Een aanrader voor als u eens in de buurt bent.

De lunch was in de sfeervolle en vooral weelderige tuin ‘de Mesenhof’ in Bergeijk en we sloten af in Nuenen bij ‘Tuin langs het Boord’. Ook weer een prachtige grote tuin waar je heerlijk kon ronddwalen.  Daar werden we ontvangen door enthousiaste eigenaren die met plezier over het ontstaan van hun tuin wilden vertellen.  Met een goed,  met planten gevuld busruim zijn we weer richting Elst gegaan, …op naar volgend jaar, want vrijdag 28 juni dan gaan we weer op pad.

Oproep

Ineke Brunekreeft en Lies van Manen gaan aankomend jaar voor de laatste keer een busreis organiseren. Zij zijn op zoek naar 2 enthousiaste leden die dit jaar samen met hen de voorbereidingen van de tuinexcursie 2019 willen organiseren. Met de opgedane ervaring  en verkregen kennis, kunnen zij dan verder gaan om in de toekomst nog vele mooie reizen voor onze Groei & Bloei afdeling te organiseren.  Mocht er niemand zich aanmelden dan is volgend jaar de laatste keer dat onze afdeling een 1 daagse tuinreis gaat maken en dat zou jammer zijn.  Geef je  zo snel mogelijk op via genb.lingewaard.overbetuwe(at)gmail.com onder vermelding van organiseren Tuinreis.

meer

 

 

 

23
May
Bericht uit Singapore
20
May
Botanie