LEZING:   Een gezonde tuin, een mooie tuin,

Door: Marie José Meertens

OP MAANDAGAVOND 6 NOVEMBER 2017 BIJ DE MINKHOF, MOLENWEI 57, IN BEMMEL. AANVANG 20.00 UUR

Als tuinliefhebber doe je alle moeite om je tuin zo mooi mogelijk te maken. Heel wat uurtjes gaan zitten in het schoon houden van de tuin en het verzorgen van de planten. Het is soms een hele klus om de planten in je siertuin of moestuin vrij van ziekten en plagen te houden.

Echter, als je meewerkt met de natuur heb je al heel wat gewonnen. Een actief bodemleven en een natuurlijk evenwicht  zorgen samen voor een gezonde basis waar jij als tuinmens op kunt verder werken.

In deze lezing kijken we naar hoe de natuur zelf je grootste tuinhulp is. En naar de maatregelen die je zelf kunt nemen om  de natuur tegemoet te komen en problemen te voorkomen. Bodemverzorging, het aantrekken van natuurlijke vijanden en de inrichting van de tuin dragen daar wezenlijk toe bij.

Mochten er desondanks toch iets mis gaan, dan zijn er tal van remedies die je toe kunt passen om ziekten en plagen in je tuin te beheersen. Ook die gaan we uitgebreid samen bespreken.

De entrée van deze lezing is gratis voor leden van  Groei & Bloei, niet-leden betalen € 5,00. Opgeven voor deze avond is noodzakelijk i.v.m. de beschikbare ruimte en verwachte belangstelling.

Opgeven via genb.lingewaard.overbetuwe(at)gmail.com

Parkeren langs de straatzijde van de Molenwei niet op het terrein zelf of bij dierenvoederzaak de Molenwei , Sportlaan 9, Bemmel. Het is van daar ong. 10 min. lopen naar de Minkhof.

Volkstuin: verrassingen
Volkstuin: het gewas bij de buren…….