Activiteiten & Actueel

Open Tuinen zaterdag 23 juni 2018

OPEN TUINEN ZATERDAG 23 JUNI VAN 10 TOT 16 UUR.

Dit jaar zullen verschillende tuinen van onze afdeling te bewonderen zijn op zaterdag 23 juni. We hebben weer een aantal pareltjes uitgezocht. De eigenaren hebben de afgelopen weken hard gewerkt, zodat hun tuin er op zijn best uitziet. De volgende tuinen zijn op deze dag naar een zelf te bepalen volgorde te bezichtigen.

 

LINGEWAARD

Fam. Willemsen, Laakvoetsepad 3, 6851 GW Huissen. 

Deze prachtige aan de rand van Huissen gelegen  wandeltuin van de familie Willemsen is zeer bijzonder. Overal zijn zitjes, doorkijkjes bijzondere  bomen en heesters, een Cornus ‘Variegata’en een Eyonymus alatus van zeker 40 jaar oud. Verder nog Ginko’s, lindebomen, een PawPawboom en nog veel meer soorten.  In 2016 is er achterin de tuin nog een hele grote vaste planten en grassenborder aangelegd. Kortom er is veel te zien in deze sfeervolle tuin. De familie haalt de inspiratie voor de tuin en alle borders uit de Groei & Bloei.

 

Minkhofboerderij, Molenwei 57, (einde Flierenhofstraat/dijk) 6681 BS Bemmel.

 

Er zijn grote moes- en siertuinen aangelegd waarin gewerkt wordt door vrijwilligers en deelnemers.

Ook de inmiddels volwassen bloementuin is heel erg  de moeite waard om te bekijken, de beplanting is ook zeer inspirerend voor bloemschikkers.

Deze grote tuin is prachtig en het bekijken meer dan waard.

 

 

Landgoed Poelwijk, Poelwijklaan 5, 6691 MH Gendt.

 

De 600 jaar oude buitenplaats ‘Poelwijk’ heeft de afgelopen 36 een metamorfose ondergaan. Waar vroeger alleen weilanden rondom een oude slotgracht was is nu een groene oase ontstaan vanuit de permacultuur gedachte.  Er zijn op de rivierklei vele heggen en heesters, bijzondere fruitbomen, en verschillende soorten bomen geplant. De sfeervolle oprijlaan met aan weerszijden notenbomen komen uit bij het 19e eeuwse huis waar een monumentale rode beuk met een omtrek van 5.50 meter staat. Verder zijn er een grote moestuin, een vlindertuin, bos en wei. Tijdens de Opentuin dag zullen er 50 beelden en schilderijen  geëxposeerd worden door de leerlingen van KWA Schaarsbergen, werkplaats voor kunstzinnige ontwikkeling voor vrijetijdskunstenaars.

 

OVERBETUWE

 

Fam. Oostdam, Rijksweg Zuid 74, 6662 KG Elst. (ingang Greveslag vanaf de Griend))

 

Reactie uit het gastenboek: “ een verrassende tuin langs zo’n drukke weg; een klein paradijs”!

In de beginjaren  2000 hebben we de tuin onder architectuur laten aanleggen en geprobeerd zoveel mogelijk de sfeer van Engelse tuinen te creëren.

Vandaar ook de aparte planten zoals bv. : de Magnolia Grandflora, Romneya, Smyrnium en diverse rozensoorten.

Er is een bijzonder vijvergedeelte bestaande uit 2 verdiepingen. Dat de tuin altijd in beweging is, laat de (creatieve) vervanging van 2 buxusbanen zien.

Ook in 2017 is er weer het nodige veranderd, dus ….. “veel tuin” om over te praten tijdens Uw bezoek.

 

Fam. Brunekreeft, de Wuurde 36, 6662 ZJ Elst.

 

In deze wat romantische bloementuin valt veel te zien.  Verwacht geen modeltuin want Tuinontwerpster Ineke Brunekreeft probeert in haar tuin veel soorten planten uit, dat geeft een beeld van afwisselende natuurlijk ogende borders. Veel beplanting is geschikt om fraaie tuinboeketten van te maken. Ineke en haar man zijn echte bomenliefhebbers en dat is goed te zien in deze tuin. De verschillende soorten bomen geven deze tuin een besloten sfeer.  Wandel door de tuin en geniet nog even na  op de verschillende terrassen.

MABO boomkwekerij, Achterstraat 12, 6668 AA Randwijk.

Deze Open Tuindag bent u ook welkom bij Mabo Boomkwekers. Een grote en zeer fraaie boomkwekerij waar u allerlei prachtige bomen kunt bekijken. Ook de collectie vormbomen zijn zeer de moeite waard. Speciale aandacht is er dit jaar voor een kleine lindeboom die ook geschikt is om in een kleine tuin te planten. U kunt deze zaterdag terecht voor allerlei persoonlijke vragen over bomen en u kunt advies krijgen over de aanschaf van een boom in uw tuin.

 

 

Dhr. Blom, A. Nieboerplein 1, 6671 ZJ Zetten.

 

Deze tuin wordt gekenmerkt als een plaats waar een liefhebber zich uitleeft in zijn hobby’s tuinieren en schilderen. Ook hebben verschillende planten een verhaal hoe ze in deze tuin zijn terecht gekomen.

De borders zijn ingericht met veel vaste planten en allerlei fraaie heesters.

LET OP: deze tuin is ook op zondag open

 

 

meer

 

 

 

20
Jul
Volkstuin: verrassingen
15
Jul
Volkstuin: het gewas bij de buren…….