terugblik lezing Hans van Horssen

Terugblik lezing : De tuin in vier seizoenen’, door Hans Horssen.

Tijdens een drukbezochte, gezellige avond vertelde Hans Horssen ons over de vier seizoenen in de tuin en de schoonheid van ieder seizoen. Hans vertelde over het ontstaan van de Dutch Wave en zijn samenwerking met Piet Oudolf. Speciaal de Vlinderhof, een openbare tuin in het Maximapark in Utrecht waar Piet Oudolf het ontwerp voor gemaakt heeft en Hans als vrijwilliger heeft meegewerkt met de aanleg. Uiteraard kwam ook zijn eigen werk als tuinontwerper aanbod en zijn liefde voor de natuur en fotografie. Het verhaal van Hans werd ondersteund door prachtige foto’s en filmpjes. We hebben genoten en hadden daardoor ook meteen 5 enthousiaste bezoekers die lid van onze afdeling van Groei & Bloei zijn geworden.

We waren te gast op de Minkhof, in de sfeervolle leef- en doe- boerderij voor actieve alleenstaande senioren. Fred Boersma, de penningmeester, heeft ons aan het einde van de avond over het reilen en zeilen van de Minkhof verteld. Ze zijn 3 jaar geleden gestart en hebben inmiddels wekelijks 200 bezoekers die actief tuinieren, koken, een kaartje leggen, timmeren, computerlessen volgen enz.  Op 23 juni 2018 tijdens onze Open Tuinen dag, waar zij ook aan mee doen, kunt u zelf een kijkje nemen.