Tuinreis 2022

Op vrijdag 24 juni 2022 organiseren we eindelijk weer een geweldige tuinenreis.

We vertrekken om 8.00 uur vanaf de ingang van de parkeergarage NS station Elst, Energieweg 4, Elst. We rijden via Barneveld naar Langbroek. Waarna we lunchen in Cothen en rijden dan via Hagestein naar Streefkerk. We verwachten u vol inspiratie en aankopen rond 19.00 uur weer in Elst af te zetten.

Rond 9 uur worden we verwacht bij Hans en Ellen in De Beukenhof en worden we ontvangen met koffie/thee en iets lekkers. U mag zelf op onderzoek gaan in de 10.000m2 grote landelijke tuin met diverse tuinkamers, maar u kan ook aansluiten bij de rondleiding.

Om 10.30 uur moeten we echt vertrekken en reizen we naar Langbroek waar we een rondleiding krijgen van ……..de tuinman.
Rond 11 uur arriveren we in de prachtige tuin van Kasteel Lunenburg, past perfect in het omliggende landschap. Laat u betoveren want met een beetje fantasie heeft u het gevoel dat u in een sprookje bent beland.

Om 12.15 uur stappen we weer in de bus op weg naar het op 5 minuten verderop gelegen ‘Jonge graaf’. In dit sfeervolle restaurant gaan we genieten van een heerlijke lunch.

Na de lunch bezoeken we de ‘In liefde bloeyende’ waar we rond 14 uur worden opgewacht door Jelle Jan en Loes de Wilth. Deze tuin van 19.000 m2 is naar een ontwerp van Mien Ruys aangelegd met mooie zichtassen, ronde rozentuin en een riante waterpartij. In de boomgaard staat een prachtige schuur die dienst doet als tuinhuis en waar koffie en thee geschonken wordt.

Een tuin waar je uren in kan genieten, maar we nemen u nog even mee naar de Lek tuin in Streefkerk. Daar vertellen Saskia en Leo vanaf 16 uur u over de verschillende tuinkamers die buitendijks liggen in de ruim 100 meter diepe tuin die eindigt aan de Lek. Ook hier kunt u van koffie en thee genieten met een bijzonder uitzicht.

Om 17.30 uur moeten we helaas vertrekken. We verwachten ongeveer 19 uur bij de parkeergarage van station Elst terug te zijn.

Het belooft weer een prachtige dag te worden, zeker als het weer een beetje mee wil werken. We adviseren u om voor onderweg wat versnaperingen en een flesje water mee te nemen. U moet wel goed ter been zijn en goede wandelschoenen aan doen.
Geeft u zich snel op. De kosten voor deze excursie, inclusief entrees en consumpties, bedragen € 60,- voor leden en voor niet-leden € 67,50. U moet zelf beschikken over een reisverzekering die dag.
De aanmelding voor deze tuinreis is voor leden gestart op 25 april, niet-leden kunnen zich vanaf 5 mei aanmelden.
Opgeven kan bij Suzanna Kolenbrander, via mail suzannakolenbrander@gmail.com