Over-Betuwe Lingewaard

Tuinreis 30 juni 2023 - West- en midden Brabant

Lieve Tuinvrienden.
Ik schrijf dit op het moment dat de regen al de hele week op ons neerdaalt. Goed voor mijn tuin denk ik altijd maar. Hoe anders was het afgelopen zomer……..
Ondanks het gebrek aan regen wat we toen hadden, zijn we als tuinreis commissie wel op pad gegaan om voor 2023 weer prachtige tuinen te selecteren. Rekening houdend met de volle bus van 50 personen waarmee we altijd op pad gaan. 

De tuinen die we dit jaar bezoeken zijn er een paar om jaloers op te worden. Tegelijk bedenk ik mij ook wat enorm veel werk en geduld hebben de eigenaren van deze parels gehad om hun droomtuin te kunnen realiseren en u weet net als ik in een tuin ben je nooit klaar. De benamingen van de tuinen verklappen al een beetje wat je kan verwachten, maar als je er geweest bent, snap je waarom deze tuinen zo genoemd zijn. Waar gaat je fantasie naar toe als ik de naam van de eerste tuin noem: ‘Hof ’t Einde’ in Loon op Zand? En wat denkt u bij de benaming van: ‘De Tuynkamer’ in ‘s Gravenmoer? Als derde de tuin die we na de lunch gaan bezoeken: ‘De Verwondering’ in Den Hout, die maakt mij wel heel nieuwsgierig. Vervolgens bezoeken we nog kwekerij Struijk in Sprang-Capelle. De afstanden tussen de tuinen zijn niet zo groot en de kwekerij ligt richting huiswaarts. We verwachten daarom op tijd thuis te zijn.

Altijd leuk om oude bekenden terug te zien, maar net zo leuk vinden we het als er ieder jaar nieuwe gezichten zich bij onze tuinreis voegen. Dus neem gezellig iemand mee. De kosten voor deze dagexcursie is inclusief busvervoer naar 3 verschillende tuinen, kwekerij en lunch, € 62,50 voor leden. Voor niet leden kost deze excursie € 68,50. U dient zelf een reisverzekering af te sluiten. 
De aanmelding voor deze tuinreis start op 1 mei voor leden en 15 mei voor niet leden.

Opgeven kan bij Suzanna Kolenbrander. Via mail suzannakolenbrander(at)gmail.com
Uw inschrijving geldt als de betaling is voldaan op NL24RABO0152702067 t.n.v. KMTP Overbetuwe t.a.v. tuinreis 2023

Vertrek is om 8.00 uur bij de parkeergarage station Elst, we verwachten rond 19:00 uur weer terug te zijn in Elst.
We zien u graag op vrijdag 30 juni 2023
De tuincommissie 
Ria, Fred, Wim en Suzanna