Over-Betuwe Lingewaard

Woensdagavonden in juni: Open Tuinavonden

Woensdag 31 mei, 17.00 tot 21.00 uur 
Tuin van Anton en Marian Schotman, Luitenantstraat 20, Huissen (Loovelden)
Via een strakke voortuin, passend bij de vormgeving van de woning kom je in een grote sfeervolle wandeltuin met een prachtige natuurlijke vijver en veel bloeiende borders. De tuin is heel erg de moeite waard om te gaan bekijken.  Ook is er een grote serre waar de nodige mediterrane planten staan. De tuin is 3 jaar geleden opnieuw ingericht waarbij veel aanwezige heesters en een groot deel van de bomen zijn blijven staan. Dit geeft meteen een volwassen effect. In deze tuin is heel erg rekening gehouden met duurzaamheid. Biodiversiteit in de beplanting, fraaie bomen, grindpaden en voldoende regentonnen voor de beregening van de tuin. Ook de woning is vrijwel klimaatneutraal, leuk om Anton daar naar te vragen.

Woensdag 7 juni, 17.00 tot 21.00 uur
Tuin van Rob en Loes Oostdam, Rijkswegzuid 74, Elst (ingang achterzijde naast Greveslag 47)
Deze verrassende tuin bevat een bijzonder mooie vijver met verschillende verdiepingen. Het water stroomt daarover naar beneden de tuin in. De vijver bevat geen vissen, vooral de planten maken de vijver. Daarnaast vallen er verschillende planten op in de tuin. Zoals een bijzonder gekleurde Varkens Venkel (Peucedanum verticillare) die op verschillende plaatsen de tuin siert. De Verbascum (toorts) en de Veronicastrum Adoraon (Ereprijs). Maar ook de rode rozen (Seven Sisters) en de witte rozen (RM Adenocheata).
 
Woensdag 14 juni, 17.00 tot 21.00 uur 
Tuin van de Minkhof, Molenwei 57 (tegenover Flierenhofstraat 75) Bemmel.
De Minkhof is een ontmoetingsplek voor senioren, er wordt getuinierd door deelnemers en vrijwilligers. Er is een grote siertuin die gebruikt wordt voor het bloemschikken, daarnaast is er een prachtige moestuin waar dagelijks uit gekookt wordt, een kas en een boomgaard. Uiteraard is er in deze tuin rekening gehouden met duurzaamheid. Biodiversiteit in de beplanting, de vlinders, bijen en vogels zijn volop aanwezig in deze tuin. Deze tuin is ook weer zeer de moeite waard om te bezoeken. Vrijwilligers zijn aanwezig om u ook over alle andere activiteiten te vertellen, denk aan de verzorging van de dieren, een werkplaats voor allerlei houtbewerkingen, biljarten, computercursussen en samen eten.

Woensdag 14 juni, 17.00 tot 21.00 uur 
De tuin van Marja Bakker en Bart Schilperoort, Louis Paul Boonstraat 41, Lent (grote Boel)
In deze nog jonge nieuwbouwwijk ben je welkom om de tuin van Marja en Bart en hun 3 kinderen te bekijken. Via een sfeervolle bloeiende voortuin, passend bij de vormgeving van de woning, kom je in een leuke sfeervolle gezinstuin met een fijn eetterras met 2 lei-sierappels, speelruimte voor de kinderen, een kleine moestuin en bloeiende borders. De tuin is heel erg de moeite waard om te gaan bekijken, vooral ook om inspiratie op te doen hoe je een middelgrote tuin in zo’n nieuwbouwwijk heel groen en kindvriendelijk in kunt richten. In deze tuin is rekening gehouden met duurzaamheid. Biodiversiteit in de beplanting, fraaie bomen, grindpaden en een grote regenton voor de beregening van de tuin.

Woensdag 21 juni, 17.00 tot 21.00 uur
Tuin van Elly en Harold Veens, Tielsestraat 156, Herveld
Het is een cottage tuin met fraaie kleurrijke, bloeiende borders, waarin geleefd kan worden. Met wel 6 zitjes, speeltoestellen, kippenverblijf, kapschuur, kleinfruit, hoogstam fruitbomen, groenten, kruiden, een  tuinkasje en een tuinkamer. Elly verzorgt de planten, zaait en kweekt. Harold zorgt voor de bestrating, bevloeiing, het gras en de rozen. Ze proberen alles zo biologisch mogelijk te onderhouden met een composthoop, bijenhotel, egelhuisjes en vlinders. Je vindt er ook knolselderij, pastinaken, courgettes en knoflook. Wat hebben ze veel voor elkaar gekregen in 3 jaar. Er wordt nu nog regelmatig wat aangepast. 

Woensdag 21 juni, 17.00 tot 21.00 uur 
Tuin van Henk Blom, A. Nieboerplein 1, Zetten
Daarnaast bent u welkom in de goed verzorgde, mooi bloeiende, kleinere tuin van Henk Blom. Met veel groen blijvende struiken en kleurrijke bloemen, zelfs al in maart. Henk is al jaren lid van onze vereniging en ontvangt u graag.