Over-Betuwe Lingewaard

Lezing: Marcel de Wagt – Met welke tuinverrassing komt de lente dit jaar?

 

Woensdag 15 februari 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30), ’t Knooppunt, Molenhoekplein 2, 6675 BZ Valburg

 

We zijn er natuurlijk aan gewend, de wisselingen van de seizoenen. Voor natuur- en tuinliefhebbers blijft het voorjaar een bijzonder spektakel. Zodra de temperatuur begin maart begint te stijgen kijken we reikhalzend uit naar de eerste groene puntjes die zich een weg banen door de nog koude grond.

Als je vroeg bloemen in je tuin wilt hebben dan plant je natuurlijk bloembollen in het najaar. Maar ook met een juiste selectie aan vaste planten kun je al vroeg kleur in je tuin krijgen. Meestal gaat het om wat subtielere tinten dan die van de narcissen en tulpen. Welke planten geslachten zijn dan interessant voor de “voorjaarstuin”?

 Marcel de Wagt van de Kwekerij van Opvallende Vaste Planten laat in de presentatie verschillende voorbeelden zien van interessante voorjaarsbloeiers. Hij besteedt ook aandacht aan bloeiende plantcombinaties. Met een beperkt aantal verzorgingstips kunnen zelfs mensen zonder groene vingers al vroeg genieten van hun tuin(tje).

Entree voor leden van Groei & Bloei gratis, niet-leden betalen € 5,- inclusief koffie of thee. (graag contant of met pin betalen bij de ingang van de zaal). U moet zich echt vooraf opgeven i.v.m. het aantal beschikbare plaatsen. Bent u van de partij stuurt u dan een mailtje naar

genb.lingewaard.overbetuwe(at)gmail.com

 

Op  zaterdagochtend 15 april worden we door Marcel ontvangen op zijn kwekerij van Opvallende Vaste Planten in Ven-Zelderheide. Hierover meer in een volgende Digitalis.