Bomen uit alle windstreken

Maandag 10 oktober 2022 om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30), ’t Knooppunt (MFC Valburg), Molenhoekplein 2, 6675 BZ Valburg.

Bomen en struiken genieten bij veel mensen een warme belangstelling. Ze bepalen in sterke mate het landschap en daarmee ook onze waardering daarvoor. Veel boomsoorten komen van nature in ons woongebied voor, waar ze al of niet aangeplant, bossen en bosschages, houtwallen en ruigtes vormen. Ook uit verre streken zijn hier boomsoorten ingevoerd, vanwege hun bijzondere vorm, bloei of herfstkleur of voor een goede houtopbrengst. De presentatie geeft een beeld van gewone en bijzondere, grote en kleine boomsoorten en hun functie en toepassing. Ook de groei en levenscyclus van een boom komt aan bod.

Al jarenlang verzorgt Frans natuurcursussen en –lezingen/presentaties. Begonnen als schoolbioloog in Groningen verzorgde hij voor de volksuniversiteit vele vogelcursussen voor beginners. Ook bij het NMC, regionaal centrum voor Natuur- en milieueducatie in Zeist heeft hij talloze vogelcursussen verzorgd. Hij werd bestuurslid en voorzitter van de KNNV, vereniging voor veldbiologie en gaf ook voor deze vereniging allerlei natuurcursussen waaronder een zeer succesvolle vogelcursus voor gevorderden. Ook nu nog verzorgt hij diverse natuurcursussen met excursies voor het Cursusproject Bunnik en voor de Algemene seniorenvereniging Zeist (ASZ).

Entree voor leden van G & B gratis, niet-leden betalen € 5,00, inclusief een kopje koffie of thee. (graag contant betalen bij de ingang van de zaal). U moet zich echt vooraf opgeven i.v.m. het aantal beschikbare plaatsen.  Bent u van de partij stuurt u dan een mailtje naar genb.lingewaard.overbetuwe(at)gmail.com