Over-Betuwe Lingewaard

Lezing: Marieke Nolsen – De op Engeland geïnspireerde pluktuin

Met verkoop door dahliakwekerij Schippers

Voorafgegaan door de Algemene Ledenvergadering

Woensdag 22 maart, ’t Knooppunt, Molenhoekplein 2, 6675 BZ Valburg

Zaal open om 19.00 uur, aanvang jaarvergadering 19.30, aanvang lezing 20.15

 

Marieke Nolsen is een landelijk bekende bloembindster met een eigen pluktuin in Leusden. Sinds 2016 heeft ze haar tuin vergroot met een decoratieve pluktuin geïnspireerd op Engeland. Een pluktuin voor haarzelf met heel veel dahlia’s en 1 jarigen in de kleuren rood/zalm/oranje/roze. Elk jaar gaat ze naar Engeland om tuinen te bezoeken en daar zie je regelmatig dat dahlia’s en 1 jarigen ondersteund worden door snoeihout. Met dit hout maken ze de meest mooie constructies. Dit heeft ze op haar eigen wijze ook in de pluktuin toegepast. Er is van deze pluktuin een soort boeket gemaakt, waar je doorheen kunt wandelen. Tijdens deze avond vertelt Marieke hoe ze deze tuin aangelegd heeft, ze vertelt over constructies die ze maakt, welke dahlia’s en 1 jarigen ze gebruikt, hoe ze met de beplanting speelt etc. Marieke begeleidt de lezing met hele mooie beelden. Dus heb je een pluktuin, of wil je misschien een soort van pluktuintje aanleggen, of vind je het gewoon heerlijk om een hele avond in een soort van FLOWERHEAVEN te bivakkeren dan vindt Marieke het enorm leuk om je op deze avond te ontmoeten in de hoop je te inspireren.

Marieke heeft samen met Modeste Herwig een boek heb uitgegeven: Marieke’s Pluktuin, dit boek is in elke boekenwinkel te verkrijgen of te bestellen.

 

Kwekerij Schippers is een kleinschalige kwekerij gespecialiseerd in bijzondere dahlia’s en 1-jarigen. Dicky Schippers levert haar dahlia’s ook aan Sarah Raven, b.v. voor de jaarlijkse Chelsea Flowershow.  Ze komt met haar dahliaknollen bij ons en voor de vergadering/lezing kunt u deze al kopen. Uiteraard ook in de pauzes en nog even na afloop. Een unieke kans!

 

Entree voor leden van Groei&Bloei gratis, niet-leden betalen € 5,00, inclusief een kopje koffie of thee (graag contant of met pin betalen bij de ingang van de zaal).

In verband met het aantal beschikbare plaatsen vragen wij u zich vooraf op te geven via ons mailadres genb.lingewaard.overbetuwe(at)gmail.com

 

Voorafgaand aan deze lezing houden wij eerst onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. De zaal is open vanaf 19.00 uur, de vergadering is van 19.30 tot 20.00 uur. Aanvang van de lezing 20.15 uur.

 

Agenda Algemene Ledenvergadering

  1. Opening en mededelingen
  2. Notulen ALV 2022
  3. Activiteitenverslag 2022
  4. Financieel jaarverslag 2022
  5. Verslag kascommissie
  6. Begroting 2023
  7. Benoeming nieuwe kascommissie
  8. Rondvraag